söndag 17 maj 2009

Barcelona: 2 down, 1 to go

Känslan av att ha petat ner Real Madrid från tronen är den bästa. Det känns så bra att kunna säga det, FC Barcelona är mästare. Orden smakar bra, vi är mästare. Real Madrid gjorde en otroligt bra säsong, det ska egentligen inte gå att koma tvåa med den fina poängskörden de vita har skrapat ihop. 78 poäng efter 36 matcher är lysande. Bästa möjliga poäng för Real Madrid i år är 84. 2,2 mål/match. En sån siffra borde innebära titeln i La Liga. Inte i år, dock. I år får de nöja sig med en andraplats. I år kommer mästarna från Katalonien, i år vänder general Franco på sig i graven och inser att hur mycket han än förstörde så kundet det inte rubba världens bästa fotbollslag.

Trippeln är nära efter seger i cupen mot Bilbao. Nu saknas "bara" champions league, och det är "bara" Manchester United som står i vägen för en historisk trippel.

Det har varit så mycket snack om att Barca ska ta hem alla tre pokalerna i år, så trots en fantastisk säsong hittils med en grymt efterlängtad seger i framförallt ligan så känns det lite otillfredsställt. Vi har spelat så fantastiskt fin fotboll denna säsong så vi är värda alla tre. Mycket vill ha mer och tror ni inte att alla människor har lite girighet i kroppen?

Oavsett om det blir seger i champions league eller inte så är jag väldigt stolt över att vara cúle idag. Ett stort tack till alla fantastiska lirare som gjort det till ett nöje att titta på blaugrana i år. Tack för att ni visade moral efter första omgångens fiasko mot Numancia, tack för dubbla segrar i El Clásico (bernabéu var en dröm), tack för allt. Som sagt, trippel eller inte, det här gänget ska aldrig glömmas. Världens bästa fotbollslag.

Victor Valdes Arribas
José Martín Cáseres
Gerard Piqué Bernabeu
Rafael Márquez Álvarez
Carles Puyol Saforcada
Xavi Hernandez Creus
Eidur Smari Gudjohnsen
Andrés Iniesta Lujan
Samuel Etoo Fils
Lionel Andrés Messi
Bojan Krkic Pérez
José Manuel Pinto Colorado
Thierry Henry
Seydou Keita
Silvio Mendes Campos, Sylvinho
Gabriel Alejandro Milito
Daniel Alves da Silva
Alexander Paulavic Hleb
Éric Abidal
Touré Yaya
Albert Jorquera Fortia
Pedro Rodríguez Ledesma
Sergi Busquets Burgos
Victor Sánchez Mata

Visca El Barca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar