onsdag 13 maj 2009

Barcelona: Cupfinal

Jaha, då var det dags att försöka ro hem årets första titel. Det pratas mycket om att Barcelona ska bli första spanska lag någonsin att vinna trippeln, det vill säga liga, cupen och champions league. Trots denna spelmässigt fantastiska säsong har vi ännu ingen titel, och om precis allt går emot oss kan vi stå där med noll titlar när säsongen summeras. Föga troligt scenario dock, endast en poäng till krävs för att vinna ligan. Champions League blir svårare, Barca har tunga avbräck i Alvés, Abidal och kanske också årets bästa, Iniesta. Iniesta har gett halvt klartecken, det mesta pekar på att han kommer till start i Rom, men man vet aldrig.

Lite fokus på kvällen cupfinal då, motståndare är cupspecialisterna Athletic Bilbao. Baskerna har inte mindre än 24 cuptitlar genom åren, flest i Spanien, såklart. Den senaste togs dock 1989. Bilbao kommer antagligen att vara mer taggade än Barca, cupen är deras chans till titlar och det var som sagt länge sedan de vann nu. Barca borde vara motiverade även dem med tanke på trippeln, men jag undrar hur stort det egentligen är för ett spanskt lag och hur mycket spelarna tänker på just det. Ligan och Champions League är såklart prio ett, sedan är nog cupen mest en rolig grej där spelare som Pinto får röra på benen.

Vi får se hur Barca ställer upp ikväll, antagligen med starkaste laget förutom nämnda Pinto i mål och Keita istället för halvskadade Iniesta på mittfältet. Sen förmodligen Bojan istället för Henry som är borta sen tidigare. Hur som helst blir det helt säkert en rolig och tuff match mot ett heltaggat Bilbao ikväll kl 22:00. Jag gillar Bilbaos satsning på enbart basker i laget, och hade inte Barca stått för motsåndet hade dem gärna fått vinna för min del.


Daniel Svärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar