söndag 10 maj 2009

Milan: Ikväll gäller det...

Så var det då äntligen dags för att ställas mot Juve och jag hoppas och tror att vi kommer ta hand om spelet direkt från start.
Vi behöver vinna ikväll för att få bibehålla vårt självförtroende inför de sista tre matcherna och vi kan i princip säkra direktavancemanget till Champions League ikväll, för inför matchen så är vi 4 poäng före Juve och vid en eventuell vinst ikväll är vi 7 poäng före med enbart 3 omgångar kvar, alltså 9 poäng att spela om.

Dessa spelare har signore Ancelotti tagit ut till kvällens match:
Dida, Kalac, Perucchini, Antonini, Favalli, Jankulovski, Maldini, Mattioni, Senderos, Zambrotta, Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Inzaghi, Kakà, Pato, Seedorf, Shevchenko, Ronaldinho.

Den stora skrällen i denna 21-mannatrupp torde vara Rino Gattuso som äntligen gör comeback igen efter lite drygt ett halvårs skadeuppehåll då han skadade ett ligament i högerknäet i matchen mot Catania. Annars ser truppen oerhört stark ut och det kommer bli intressant hur det kommer gå. Jag själv tror på att vi revanscherar oss sen i höstas, då vi på Delle Alpi åkte på en oerhört svidande 4-2-förlust.

Hade jag varit Carletto så hade startelvan ikväll sett ut så här:


Dida

Zambrotta-Senderos-Maldini-Jankulovski

Beckham-Pirlo-Ronaldinho

Kaká

Inzaghi-Pato



En 4-3-1-2-uppställning där Zambrotta och Jankulovski följer med Beckham och Dinho upp på kanterna för att slå inlägg och krossbollar in till "Super-Pippo" eller Pato som då enkelt kan nicka in eller rulla in bollen bakom Buffon. Jag ser även att Kaká används i sin sedvanliga trequartista-roll där han trivs som bäst.

Avslutningsvis får man hoppas att det blir en bra match och att den rödsvarta delen av Milano kommer vara lyckligast vid kvällens slut...



David Alin

2 kommentarer:

  1. Pensionärerna orkade inte göra mål...

    SvaraRadera
  2. Var en riktigt underhållande match igår. Med ett par nyförvärv så blir Milan farliga nästa år.

    SvaraRadera